Ruiterpilates winnaar Horses Product of the Year!

Meer dan trots. En de jury was verrast.

Door het effect van Ruiterpilates 

Wat was er dan zo verrassend? Perfecte koppeling naar het rijden toe. Je leert echt goed zitten, na 3 lessen al een grote verandering.

En heel dankbaar voor het tweede gedeelte. Een steentje bijdragen aan bewustwording.

Beter paardrijden begint bij jezelf, niet bij je paard

 

Over Ruiterpilates

 

 

PERSBERICHT HORSES: RUITERPILATES WINNAAR HORSES PRODUCT OF THE YEAR

Categorie Diensten & Opleidingen

De categorie ‘Diensten & Opleidingen’ is gewonnen door Ruiterpilates. Deze dienst maakt het verschil tussen een houding aannemen en werkelijk goed in het zadel zitten. Bijvoorbeeld, diep zitten. Maar weet de ruiter ook hoe dat voelt? Zonder correct lichaamsgevoel is er slechts een pose. Ruiterpilates wijst de weg in lichaam, en legt de koppeling naar het rijden. Wat gebeurt er in het lichaam tijdens een volte, doorzitten of in een pirouette? Dit alles kan de ruiter ervaren tijdens Pilatesoefeningen op de mat. Ruiterpilates leert het juiste lichaamsgevoel te ervaren op de mat en op te roepen in het zadel. Voelend zitten is voelend rijden: het begin van harmonie. Ruiterpilates kreeg het beste juryoordeel binnen de categorie ‘Diensten & Opleidingen’.

Sara Ouwehand, de vrouw achter Ruiterpilates, weet even niet wat ze moet zeggen als ze de prijs in ontvangst neemt. Maar zodra haar gevraagd wordt naar wat ze eigenlijk doet, brandt ze los. “Ruiterpilates is gestoeld op de gedachte dat beter paardrijden begint bij jezelf. Het is een gespecialiseerde work out-vorm voor ruiters. Met oefeningen op de mat maak ik een vertaalslag naar het zadel. Het is even omdenken: beter worden terwijl je niet op je paard zit.”

De Opleiding Revalidatietrainer, aangeboden door de Freestyle Academy van Emiel Voest, kreeg in deze rubriek de meeste publieksstemmen en eindigde als tweede. Op plaats drie stond Manuele Lymfe Drainage, aangeboden door Stap Op De Goede Weg.

Voor het volledige artikel met alle winnaars per categorie, lees hier verder.