Wát zeg je? Ruiterpilates?

Meer bewegingsvrijheid voor jou en je paard. Dat is de kern van Ruiterpilates. Zitten zoals het in jouw lichaam werkt, geen keurslijf. Je ontdekt op de mat waar jouw souplesse en stabiliteit zit.

“Maar hoezo, beter leren paardrijden zonder paard?”

Dat zei de redactrice van de Hoefslag ook, toen ze bij me kwam. Toch ging er een wereld voor haar open. Ze kreeg haar eigen lichaam veel meer onder controle. Ineens lukte die wissel wel. Werd haar paard blij van, zijzelf trouwens ook.

Wat ze nou precies leerde?

Ontspannen is nodig, maar zitten als een zoutzak is het ook weer niet. Waar zit hij dan, die middenweg? Daar gaan mijn lessen over. Een goede ruiterhouding is wat verzamelen voor een paard is:

Ontspannen aanspanning

We trainen dus op ontspanning en aanspanning tegelijk. En we vinden trainingsingangen die het beste bij jou passen. Of jij nu een koele fries bent of een hete merrie, we komen er samen wel uit.

Omdat ik werk vanuit rust en stilte

Dat brengt je bij je ruitergevoel. Ik geef je meer inzicht in de logica van je lichaam. Waarom doet het wat je doet? Hoe doorbreek je een cirkel? Dat gun ik ruiter en paard en daarom heb ik Ruiterpilates ontwikkeld. 

“Maar wat is dan het verschil met gewone pilates?”

Ruiterpilates is een 100% match met jij als ruiter. Voor jij die weer snel in je bikini moet passen, is er de sportschool op de hoek. Je krijgt dus bij iedere oefening paardrijgewijze uitleg. Wat heb je er aan, straks in het zadel? Dát is het verschil tussen gewone Pilates en Ruiterpilates. 

Specialistisch maatwerk voor ruiters 

Ik ben er voor al jouw rijtechnische vragen.  “Hoe doe ik dat, doorzitten en ook nog kunnen lachen? Of: “waar ben ik scheef en hoe kom ik recht?” En ook: “Waar komen mijn klapperbenen vandaan? Leer het op de mat!

 

Interessant, wie zit hier achter?