Ruiterpilates, wat is dat?

Een smeltkroes van de Feldenkrais, Centered Riding, Haptonomie, de Franklin Methode en natuurlijk Pilates. Dat is Ruiterpilates. 

Of ik wat concreter kan zijn?

Oké.  Meer bewegingsvrijheid voor jou en je paard. Dat is de kern van mijn werkwijze. Zitten zoals het in jouw lichaam werkt, geen keurslijf. We ontdekken samen waar jouw beste zelf zit. Door jouw optimale souplesse en stabiliteit kan je paard zich in vrijheid  ontwikkelen. Een cadeau voor iedere combinatie. 

En de variatie in methodes verbreden je horizon

Want ontspannen is nodig, maar zitten als een zoutzak is het ook weer niet. Waar zit hij dan, die middenweg? Daar gaan mijn lessen over. Een goede ruiterhouding is wat verzamelen voor een paard is:

Ontspannen aanspanning

Soms ligt het accent op de de ontspanning, soms op de aanspanning. Maar altijd op het lichaamsgeheel. Nog eenvoudiger? Ik leer je verbinding maken tussen kop en kont.  Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Of jij nu een koele fries bent of een hete merrie, we komen er samen wel uit.

Omdat ik werk vanuit rust en stilte

Dat brengt je bij je ruitergevoel en voelend rijden is het begin van harmonie. Daarom heb ik Ruiterpilates ontwikkeld.

“Maar wat is dan het verschil met gewone pilates?”

Ruiterpilates is een 100% match met jij als ruiter. Voor jij die weer snel in je bikini moet passen, is er de sportschool op de hoek. Je krijgt dus bij iedere oefening paardrijgewijze uitleg. Wat heb je er aan, straks in het zadel? Dát is het verschil tussen gewone Pilates en Ruiterpilates. 

Specialistisch maatwerk voor ruiters 

Ik ben er voor al jouw rijtechnische vragen.  “Hoe doe ik dat, doorzitten en ook nog kunnen lachen? Of: “waar ben ik scheef en hoe kom ik recht?” En ook: “Waar komen mijn klapperbenen vandaan? Ervaar het op de mat!

 

Interessant, wie zit hier achter?