Biodynamische Cranio Sacraal therapie: wondermiddel voor paarden

Laatst iemand laten komen voor een behandeling. Niet dat mijn paard zware klachten had ofzo. Alleen wel van die ‘dingetjes’. Altijd rechtsvoor korter, weinig bascule in de galop en die tik linksachter. Ik puzzelde daar zo’n beetje omheen.

 

 

Er zijn me teveel heikneuters in behandelland. Durf niet gauw iemand aan mijn paard te laten komen. Hoewel, soms weet je het meteen. Onmiddelijk en glashelder. Fabienne Kiesebrink is de vrouw die helpt. Echt helpt. Substiantieel helpt.

 

 

Gouden vingertjes, traumaheler, bewegingsspecialist én niet bang voor de zware jongens. Ze blijft altijd in de rust. Blinkt uit in de kunst van het ‘niet willen’. Paarden gaan mee in die rust. 

 

 

Vanuit die ontspanning geeft ze biodynamische cranio sacraal therapie aan paard, mens en hond. Dat is een specialisme van de osteopathie. Weet je nog niks natuurlijk. In mijn eigen woorden? Het herstellen van de verbinding tussen stuit (sacraal) en schedel(cranio). Terug naar de heelheid van het lichaam om vanuit daar natuurlijke genezingsprocessen op gang te brengen. 

 

 

Een therapie en specialist die over de lijntjes durft te kijken. Die voorbij gaat aan “Ja, maar dat is nu eenmaal zijn bouw” of  “Ach tja, wat wil je ook, met een Haflinger?” Ze raakte potentie en mogelijkheden aan die ik zelf ook even niet meer zag. Zijn lichaamshouding en lichaamsgebruik zijn substiantieel verbeterd. 

 

 

 

Wat is Ruiterpilates?