WAT IS HET?

Haptonomische werk voor ruiters

Dynamisch lichaamsgebruik

Meer bewegingsvrijheid voor jou en je paard. Dat is de kern van Ruiterpilates. Zitten zoals het in jouw lichaam klopt. Geen keurslijf. Vanuit jouw souplesse en stabiliteit ontwikkelt je paard zich optimaal.

EN JIJ OOK

Je ontspant door de energetische technieken. De smeltkroes van Feldenkrais, Centered Riding, Haptonomie, de Franklin Methode en natuurlijk Pilates werkt verruimend.

EN VERSTERKEND

En versterkend. Want ontspannen is nodig, maar zitten als een zoutzak is het ook weer niet. Een goede ruiterhouding is wat verzamelen voor een paard is.

Ontspannen
aanspannning

Soms accentueer ik de ontspanning, soms de aanspanning. Maar we blijven altijd bij het lichaamsgeheel. Nog simpeler? Ik leer je verbinding maken tussen kop en kont. Niet alleen fysiek, ook mentaal.

en het verschil met
gewone Pilates?

Ruiterpilates is een 100% match met jou als ruiter. Wat heb je er aan, straks weer in het zadel? Dat maakt het verschil met gewone Pilates.

Specialistisch maatwerk voor ruiters

Ik ben er voor al jouw rijtechnische vragen. “Hoe doe je dat, doorzitten en nog kunnen lachen ook?” Of: “Waar ben ik scheef en hoe kom ik recht?” Maar ook: “Hoe kan ik meer verbinding maken met mijzelf en (dus) mijn paard?”

Ervaar het in bij Ruiterpilates

"De eenvoud waarop e.e.a wordt uitgelegd. Een verademing. Een openbaring zelfs."
Annemieke Zwier
""Maatwerk met vanuit rust en humor."
Agnes Wagemakers
""De artsen zeiden dat het een jaar ging duren. Na een half jaar reed ik een M-proef."
Claudia Vijzelaar
"Sara laat je weer voelen. Echt voelen."
Daphne Veltrop

Winnaar Horses Product of the Year

Meer dan trots. En de jury was verrast. Door het effect van Ruiterpilates. Wat was er dan zo verassend? Naadloze koppeling naar het rijden toe, je leert echt goed zitten. Na drie lessen al een substiantiele verandering.

En heel dankbaar voor het tweede aspect van de prijs. Een steentje bijgedragen aan bewustwording. Beter paardrijden begint bij jezelf, niet bij je paard.

Lessen, consulten, workshops en clinics