WAT IS HET?

Haptonomische workoutvorm voor ruiters

Dynamisch lichaamsgebruik

Een smeltkroes van Feldenkrais, Centered Riding, Haptonomie, de Franklin Methode en natuurlijk ook Pilates. Dat is Ruiterpilates. Vaak ondersteund met energetische technieken. 

Concreet?

Meer bewegingsvrijheid voor jou en je paard. Dat is de kern. Zitten zoals het in jouw lichaam klopt. Geen keurslijf. We ontdekken samen waar jouw beste zelf zit. Vanuit jouw souplesse en stabiliteit kan je paard zich in vrijheid ontwikkelen. Een cadeau voor iedere combinatie. 

Verruimend

En versterkend. Want ontspannen is nodig, maar zitten als een zoutzak is het ook weer niet. Waar zit hij dan, die middenweg? Een goede ruiterhouding is wat verzamelen voor een paard is.

Ontspannen aanspannning

Soms accentueer ik de ontspanning, soms de aanspanning. Maar we blijven altijd bij het lichaamsgeheel. Nog eenvoudiger? Ik leer je verbinding maken tussen kop en kont. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Of jij nu een hete merrie bent of een koele Fries, we komen er samen wel uit. 

Omdat ik werk vanuit rust en stilte

Dat brengt je bij je ruitergevoel en voelend rijden is het begin van harmonie. Uit die gedachte ontstond Ruiterpilates.

“Maar wat is dan het verschil met gewone Pilates?”

Ruiterpilates is een 100% match met jou als ruiter. Als je weer snel in je bikini moet passen is er de sportschool om de hoek. Bij mij krijg je bij iedere oefening een paardrijgewijze uitleg. Wat heb je er aan, straks weer in het zadel? Dat maakt het verschil met gewone Pilates.

Specialistisch maatwerk voor ruiters

Ik ben er voor al jouw rijtechnische vragen. “Hoe doe je dat, doorzitten en nog kunnen lachen ook?” Of: “Waar ben ik scheef en hoe kom ik recht?” Maar ook: “Hoe kan ik meer verbinding maken met mijzelf en (dus) mijn paard?”

Ervaar het in mijn praktijk!

"Ik vond het een investering, totdat ik merkte wat Ruiterpilates voor me deed. Onbetaalbaar."
Joyce Matthijssen
"Ik vond het een investering, totdat ik merkte wat Ruiterpilates voor me deed. Onbetaalbaar."
Joyce Matthijssen
"Ik vond het een investering, totdat ik merkte wat Ruiterpilates voor me deed. Onbetaalbaar."
Joyce Matthijssen

Winnaar Horses Product of the Year

Meer dan trots. En de jury was verrast. Door het effect van Ruiterpilates. Wat was er dan zo verassend? Naadloze koppeling naar het rijden toe, je leert echt goed zitten. Na drie lessen al een substiantiele verandering.

En heel dankbaar voor het tweede aspect van de prijs. Een steentje bijgedragen aan bewustwording. Beter paardrijden begint bij jezelf, niet bij je paard.

Lessen, consulten, workshops en clinics

Persoonlijk advies is altijd een optie